Ενα κλασικό αστυνομικό νουάρ από τις εκδόσεις Ψυχογιός, το «Κάλεσμα του Κούκου» έχει και το επιπλέον ενδιαφέρον της υπογραφής του.

Ο Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ, βλέπετε, δεν είναι άλλος από την διάσημη Τζέι Κέι Ρόουλινγκ, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο αυτό για την μεταπήδησή της από τον κόσμο των έφηβων μάγων σε αυτό των κυνικών ενηλίκων, ημών των ιδίων, δηλαδή! Πώς τα πάει, λοιπόν, η J.K. με ένα μυστήριο του σήμερα;

κουκος

Με μια λέξη, άψογα!

Οι σελίδες ξεχειλίζουν ατμόσφαιρα post-millennium Λονδίνου: μοντέλα, παπαράτσι, όλο το βρετανικό glam και glitz και rock ’n’ roll, αλλά και οι πιο σκοτεινές urban πλευρές μιας πόλης που βιώνει τη δική της κρίση ταυτότητας.

Γιατί σε κρίση ταυτότητας βρίσκεται και ο ήρωας μας, ο βετεράνος στρατιωτικός, γιος βετεράνου σταρ της ροκ, και νυν ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ. Ευτυχώς για εκείνον – και για εμάς – στη ζωή του συμπαθητικού «μουντρούχου» υπάρχει και η άξια και αξιολάτρευτη βοηθός του Ρόμπιν: χαρακτήρες αναπτυγμένοι σε βάθος, ζωντανεύουν από τις πρώτες σκηνές, αποκτούν δική τους πνοή και είναι σίγουρο ότι θα μας συντροφεύσουν και στο μέλλον.

Με μια υπόθεση που συναρπάζει, με σύγχρονη ματιά και πλοκή που λειτουργεί σε πολλά επίπεδα, αυτό είναι ένα ανάγνωσμα που πραγματικά θα απολαύσετε.

 

Όταν η πανέμορφη Λούλα Λάντρι, σούπερ μόντελ, πέφτει από το χιονισμένο μπαλκόνι του σπιτιού της, όλοι υποθέτουν ότι αυτοκτόνησε. Μόνο ο αδελφός της διατηρεί τις αμφιβολίες του και αναθέτει στον ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ να διερευνήσει την υπόθεση. 

Ο Στράικ είναι βετεράνος πολέμου, με σωματικά και ψυχολογικά τραύματα, και η ζωή του είναι ένα χάος. Η υπόθεση αυτή μπορεί να τον βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του οικονομικά, αλλά θα κληθεί να καταβάλει προσωπικό τίμημα. Όσο περισσότερο βυθίζεται στον περίπλοκο κόσμο της Λούλα, τόσο πιο σκοτεινά και επικίνδυνα αποδεικνύονται τα πράγματα. 

Μια ιστορία μυστηρίου, ποτισμένη με τη λονδρέζικη ατμόσφαιρα –από τους δρόμους του Μέιφερ μέχρι τις παμπ του Ιστ Εντ και του Σόχο–, που στοιχειώνει τον νου. Ένα κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα στην παράδοση της Π. Ντ. Τζέιμς και της Ρουθ Ρέντελ, που εγκαινιάζει μια μοναδική σειρά με ήρωα τον Κόρμοραν Στράικ.