Με το κεφάλι ψηλά και τον λαιμό αρυτίδιαστο. Έτσι ήθελα αρχικά να ονομάσω αυτό το άρθρο. Όμως άλλαξα γνώμη. Γιατί εδώ μιλάμε για ένα θαύμα. Απλό, καθημερινό ωστόσο βαθύ και ανατρεπτικό.

Το θαύμα ονομάζεται NeoStrata Triple Firming Neck Cream και είναι ένα από τα star προϊόντα της σειράς Skin Active της εταιρίας NeoStrata.

Ας πούμε αρχικά ότι το τελευταίο που με ενδιέφερε σε αυτή την ζωή είναι οι ρυτίδες του λαιμού μου. Τουλάχιστον μέχρι τα 40 δεν με απασχόλησε ποτέ αυτό το θέμα. Τι σε νοιάζει πως είναι λαιμός όταν έχεις πρόσωπο φεγγάρι και κούτελο καθαρό (σε αυτή την κοινωνία την ρημάδα);

Κάπου στα 45 όμως αρχίζει να σε νοιάζει. Και μάλιστα ανεπιστρεπτί. Γιατί ο λαιμός ζαρώνει αυτόματα και άτιμα γρήγορα. Και την κατάσταση δεν την σώζει τίποτα. Ούτε τα γιακαδάκια, ούτε τα τσόκερ, ούτε τα ρολ κουλέ, ούτε τα ζιβαγκάκια… Ή πας επεμβατικά (και ως γνωστόν αν αρχίσουμε δεν τελειώνουμε ποτέ) ή ψάχνεις το θαύμα. Στο μεταξύ σίγουρα έχεις αρχίσει να ενυδατώνεις καθημερινά την περιοχή χρησιμοποιώντας πλέον όποια αντιγηραντική θεωρείς ότι κάνει δουλειά και στην επιδερμίδα του προσώπου.

Και όπως τα θαύματα συμβαίνουν εκεί που δεν τα περιμένεις… απροειδοποίητα και μαγικά έτσι έμαθα κι εγώ για αυτή την κρέμα που έμελλε να γίνει φίλη και συνοδοιπόρος στην δύσκολη τούτη ζωή του λαιμού και του ντεκολτέ μου.

Από τα λόγια μιας Γερμανίδας φίλης μου που ορκιζόταν ότι ο λαιμός της έγινε 20 χρόνια νεότερος μέσα σε μερικές βδομάδες (και έχει πράγματι γίνει γιατί τον έβλεπα και τον βλέπω) μέχρι το ράφι στον αγαπημένο μου δερματολόγο Γιώργο Τύρο στο οποίο βρισκόταν η NeoStrata σε περίοπτη θέση ήταν ένα κεφαλογύρισμα δρόμος.

Η κρέμα προσγειώθηκε στο σπίτι μου και η χρήση της ξεκίνησε άμεσα. Απλώστε απαλά σε λαιμό και ντεκολτέ δυο φορές την ημέρα, λένε οι οδηγίες. Και αυτό κάνω εδώ και δυο μήνες και τα αποτελέσματα; Κόρες, έχω συγκλονιστεί. Τέλος η γκρίνια του λαιμού. Τέλος η αφυδάτωση. Τέλος οι ρυτίδες. Τέλος οι ζάρες. Τέλος το λουκ ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο.

Η Triple Firming Neck Cream της NeoStrata είναι μια αντιγηραντική κρέμα λαιμού, ειδικά σχεδιασμένη για να κάνει το δέρμα πιο σφιχτό, πιο ανορθωμένο και ορατά πιο νεανικό στις δύσκολες περιοχές του λαιμού και του ντεκολτέ.

Περιέχει αμινοξέα που βοηθούν στην διέγερση της παραγωγής προ-κολλαγόνου στις βαθιές στιβάδες του δέρματος, ενώ το NeoCitriate συμβάλλει στην παραγωγή νέου κολλαγόνου και η NeoGlucosamine χτίζει το skin matrix που περιβάλλει το κολλαγόνο.

Ξέρω… είναι κάπως ακαταλαβίστικα. Αλλά η αλήθεια είναι μια. Όλα τα παραπάνω συνεργάζονται μεταξύ τους κάνοντας το δέρμα πιο σφριγηλό, χτίζοντας όγκο και προσφέροντας σύσφιξη στο χαλαρό δέρμα. Άσε που μειώνει την όψη των δυσχρωμιών και των σκούρων κηλίδων στην περιοχή του ντεκολτέ. Ειδικά εμείς οι ανοιχτόχρωμες που έχουμε φάει ψωμί και αλάτι με τον ήλιο οφείλουμε μια έξτρα περιποίηση στο ντεκολτέ μας.

Κι αν κρίνω από την δική μου δίμηνη ιστορία με την κρέμα; Νιώθω ότι ήδη το δέρμα μου φαίνεται και συμπεριφέρεται όπως ένα δέρμα νεότερης ηλικίας.

Και ανεπιφύλακτα σας την προτείνω. Γιατί είμαστε πλέον αχώριστες.