Νομίζω πως θυμάμαι καλά την ιστορία πίσω από το συγκλονιστικό (κατά την γνώμη μου) άρωμα του Giorgio Armani, Bois d’ Encens. Το άρωμα που μυρίζει λιβάνι και φοριέται εξίσου καλά από γυναίκες όσο από άνδρες. Εξίσου καλά καλοκαίρι όσο και χειμώνα. Ίσως  βέβαια αυτό το τελευταίο, καθότι το Bois d’ Encens θεωρείται από κάποιους κατ’ εξοχήν χειμερινή ευωδιά, έρχεται να συμπληρώσει/διορθώσει το Encens Satin.

To Encens Satin είναι η πιο light εκδοχή του Bois d’ Encens. Η πιο καλοκαιρινή και ανάλαφρη.

armani

Να μην πω ψέμματα. Μου αρέσουν όλα τα αρώματα της σειράς Armani Prive. Και μου αρέσουν το ίδιο πολύ είτε τα φορούν άνδρες είτε γυναίκες.

giorgiobois

Εδώ όμως μιλάμε για το απόλυτο. Για το αγαπημένο μου.

Ιδού λοιπόν η ιστορία πίσω από την μυρωδιά, όπως, υποτίθεται την έχει διηγηθεί ο ίδιος ο μετρ. Οπως και κάθε άρωμά του έτσι κι αυτό έχει μια μνήμη, μια εικόνα, μια εμπειρία,  που ο Giorgio Armani προσπάθησε να αποδώσει σε οσμή.

Η μικρή ιστορία πίσω από το Bois d’ Encens αφορά τον μικρούλη Giorgio Armani που έπρεπε σαν μικρό παιδί να ακολουθήσει την γιαγιά του στις δραστηριότητές της.

Κύρια δραστηριότητα της γιαγιάς του, όπως και των δικών μας γιαγιάδων, ήταν να πηγαίνει στην εκκλησία. Μπορώ λοιπόν να φανταστώ το νεαρό Giorgio, έναν 6χρονο με τα κατάξανθα σχεδόν άσπρα μαλλιά του, το διαπεραστικό γαλάζιο βλέμμα και το απόλυτο μαύρισμα να τρέχει πίσω από την μαυροφορεμένη κλασική ιταλίδα γιαγιά. Να κρατάει την φούστα της και να παρατηρεί με όλες τις αισθήσεις οξυμένες την ατμόσφαιρα της εκκλησίας. Την γιαγιά με τις κάλτσες μέχρι το γόνατο και το μαύρο πέπλο από δαντέλα φτιαγμένη με βελονάκι να σκεπάζει το πρόσωπό της, να τραβάει τον Giorgio ανάμεσα στους καπνούς από τα λιβάνια της εκκλησίας.

Μου αρέσει πολύ αυτή η ιστορία. Γιατί όταν πρωτομύρισα το συγκεκριμένο άρωμα όσο και την ανάλαφρη εκδοχή του… το πρώτο πράγμα που μου ήρθε όντως στο μυαλό, ήταν η οικεία αίσθηση.. η γλυκιά απομόνωση, η τρυφερή μελαγχολία αλλά και η βαθιά συγκέντρωση.. η μαγεία.. ναι, αυτή είναι η λέξη.. Θυμήθηκα την μαγεία και το μεγαλείο που νομίζεις ότι έχει ένας ναός όταν είσαι μικρός. Το πρώτο σου incense rush σε προσχολική ηλικία.

Αυτή τη μαγεία κρατώ μαζί μου όταν το φοράω.

Info: Θα βρείτε τόσο το Bois d’ Encens όσο και το Encens Satin στα Attica