Η  The Body Shop λοιπόν, είναι γεγονός πως, ποτέ δεν σταματά να με εκπλήσσει.

24 shades of happiness
24 shades of happiness

Εδώ έχουμε τα εντελώς καινούρια βερνίκια νυχιών Colour Crush Nails Collection.

Το θέμα τους δεν είναι ότι έχουν 24 λατρεμένες και ιδιαίτερες αποχρώσεις. Ούτε πως η ποιότητά τους είναι συγκλονιστική -έτσι φαίνεται, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση. Ούτε ότι το όνομα της κάθε απόχρωσης είναι σούπερ εμπνευσμένο (βλ. red my mind, just peachy, a grape affair…) Το θέμα δεν είναι καν ότι έχουν ένα σούπερ μπουκαλάκι και ένα πολύ πολύ λειτουργικό, πραγματικά εργονομικό πινέλο…Και βεβαίως το θέμα τους δεν είναι (καλά αυτό είναι λίγο) πως όπως και όλα τα άλλα προιόντα της The Body Shop χρησιμοποιούν και αυτά συστατικά από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες -στην συγκεκριμένη περίπτωση το έλαιο marula.

Το θέμα είναι ότι στη σειρά Colour Crush έχουν αφαιρεθεί όλα τα βλαβερά χημικά στοιχεία. Αυτά τα άγνωστα που μας κάνουν να πρέπει να αφήσουμε τα νύχια για ένα διάστημα άβαφα «για να πάρουν αέρα», όπως προτείνει κάθε τόσο η μαμά και ο γιατρός μας.

Λοιπόν δίχως πλάκα. Η σύσταση αυτών των βερνικιών είναι «χωρίς 3» που σημαίνει δίχως φορμαλδεϋδη, ρυτίνη φορμαλδεϋδης και καμφορά.  Επίσης δεν περιέχει ζωικά παράγωγα που σημαίνει πως είναι κατάλληλη για  vegan και για χορτοφάγους. Που σημαίνει επίσης πως είναι «κατάλληλη» για να βάψει νύχι (χέρια πόδια) και η μικρή μου κόρη.

Ωστόσο ξέρω τι σκέφτεστε τώρα. Αυτό που σκέφτομαι κι εγώ. Μήπως το γεγονός ότι έχουν αφαιρεθεί όλα αυτά τα βλαβερά συστατικά κάνει το προιόν λιγότερο ποιοτικό; Η εταιρία λέει πως όχι. Λένε πως έχουν δουλέψει σκληρά για να βρουν τη σωστή ισορροπία στη σύσταση.

Εμείς εδώ στο yougogirl.gr υποσχόμαστε ότι θα περάσουμε τα εν λόγω βερνίκια από σκληρό test drive και θα επανέλθουμε με εμπεριστατωμένα συμπεράσματα.

Εως τότε.. και αν βιάζεστε να βρείτε την ευτυχία μέσω των νυχιών σας #nailhappiness  επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματα The Body Shop και γίνετε happy στην τιμή των 6 ευρώ!