Ένα από τα πιο αγαπημένα μου έλαια για τα μαλλιά είναι, αδιαμφισβήτητα, το Moroccanoil. Όχι μόνο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες σε ότι αφορά τόσο την μηχανική (θερμότητα, πιστολάκι) φθορά της τρίχας όσο και την φυσική, αλλά και για την απίθανη, την συγκλονιστική του μυρωδιά..

Για αυτό είπα να δούμε λίγο από κοντά μια τάση για το Φθινόπωρο Χειμώνα 2015-2016, που προτείνει ο global creative director της Moroccanoil, ο Antonio Corral Calero. Η τάση αυτή υιοθετήθηκε και παρουσιάστηκε στην πασαρέλα του Delpozo κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εβδομάδας μόδας στη Νέα Υόρκη.

 

IMG_5755

Το hair look άντλησε έμπνευση από τις πολύχρωμες δημιουργίες του Delpozo, επιλογές των οποίων θα βρείτε πιο κάτω. Κρατώντας τα μαλλιά βεβαίως ως βασικό αξεσουάρ της εκάστοτε εμφάνισης, ο Antonio Corral Calero (καλός φαίνεται -και το μαλλί του το’χει και τα τατουάζ του…) κράτησε τα μαλλιά υγιή και ενυδατωμένα καταφέρνοντας να ενσωματώσει στο στιλ τα μαλλιά με όγκο που προτείνουν οι σχεδιαστές. Το έκανε ωστόσο με πολύ πρωτότυπο τρόπο.

IMG_5782

Ιδού λοιπόν πως δημιουργήθηκε το look. Πάνω σε βρεγμένα μαλλιά χρησιμοποιήθηκε συνδυασμός του Moroccanoil Treatment και Moroccanoil Hydrating Styling Cream από τη ρίζα ως την άκρη. Μετά στέγνωσαν ίσια τα μαλλιά χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα ώστε τα μαλλιά να παραμείνουν απαλά και φυσικά και δημιούργησαν μια βαθιά χωρίστρα στην αριστερή πλευρά. Τέλος πέρασαν τα μαλλιά με σίδερο. Ψέκασαν με Moroccanoil Luminous Hairspray Strong για extra λάμψη και δυνατό κράτημα και τράβηξαν τα μαλλιά για να δημιουργήσουν μια λεία αλογοουρά με Moroccanoil Boar Bristle Classic Brush. Ασφάλισαν την αλογοουρά με ένα λαστιχάκι και συνέχισαν τυλίγοντας μια τούφα μαλλιών γύρω από την αλογοουρά την οποία στερέωσαν με τσιμπιδάκι. Πέρασαν τα μαλλιά μέσα από ένα Topsy Tail και αφαίρεσαν το λαστιχάκι και ολοκλήρωσαν το look με αρκετή λακ Moroccanoil Luminous Hairspray Strong για να τους δώσουν τη λάμψη της πασαρέλας.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό.

DELPOZO FW15

Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν είναι όλα αγαπημένα. Το Moroccanoil Treatment κάνει χρόνια τώρα τα μαλλιά μου λεία σαν μετάξι και έξτρα λαμπερά. Θα το βρείτε σε ενημερωμένα κομματήρια σε δυο μεγέθη. Τα 25 ml κοστίζουν 15,30 ευρώ ενώ τα 100ml είναι στα 43,00 ευρώ. Προσωπικά προτιμώ την μεγάλη συσκευασία γιατί το χρησιμοποιώ καθημερινά και συμφέρει.

DELPOZO FW15

Το Moroccanoil Hydrating Styling Cream δεν το έχω χρησιμοποιήσει γιατί είμαι καλυμμένη από το έλαιο. Και αυτό αφορά εκείνες που θέλουν ένα φυσικό λαμπερό κράτημα δίχως φριζάρισμαμε και θα το βρείτε σε συσκευασίες των 300ml στα  33,00 ευρώ.

 

DELPOZO FW15

Η λακ Moroccanoil Luminous Hairspray Strong είναι λακ. Φυσικά έχει μεγάλη διάρκεια και διατηρεί το μαλλί εύπλαστο, απαλό και λαμπερό. Δεν ξέρω δεν απαντώ γιατί δεν χρησιμοποιώ ποτέ λακ. Θα βάλω τη μάνα μου να την δοκιμάσει και θα κάνω ένα ειδικό review πάνω στο συγκεκριμένο προιόν. Θα βρείτε τα 330 ml στα 22,00 ευρώ.

Η βούρτσα Moroccanoil Boar Bristle Brush όμως είναι το απόλυτο must have μετά το έλαιο που σας ανέφερα στην αρχή. Όταν την χρησιμοποιήσετε θα καταλάβετε ότι πρόκειται για την απόλυτη εμπειρία. Με κάποιο μαγικό τρόπο κάνει τα μαλλιά υγιή, λαμπερα και ευκολοχτένιστα. Καλά όχι με κάποιο μαγικό τρόπο αλλά με ειδικές τρίχες που κάνουν μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ παράλληλα προσφέρουν ενυδάτωση και τόνωση. Κοστίζει από 56 έως 64 ευρώ αλλά αξίζει τον κόπο κάθε ευρώ που θα δώσετε για αυτό το αντικείμενο.

DELPOZO FW15

Κατά τα άλλα ελπίζω να απολαύσατε τα υπέροχα ρούχα του Delpozo και αναμείνατε στην οθόνη σας γιατί έρχονται πολλά και ωραία tips και νέα για τα μαλλιά σας.

Με αγάπη για τις good hair days to come