Νομίζω, σε ξέρουμε καλά. Γιατί ξέρουμε τους εαυτούς μας.. για αυτό! Γνωρίζουμε λοιπόν ότι παρά τις συμβουλές του γιατρού σου να αποφύγεις τον ήλιο… το πρώτο που θα κάνεις και φέτος στην παραλία, είναι να στρωθείς στην ξαπλώστρα για μαύρισμα.. Είπαμε λοιπόν να σου δώσουμε μερικά τιπς για να το κάνεις όσο ιο ασφαλέστερα γίνεται. Πάμε;

sun tanning tips 1

1. Αν και χιλιοειπωμένο: σε παρακαλώ μην κάθεσαι στο ντάλα ήλιο από τις 12 (άντε ας το κάνουμε 13.00) το μεσημέρι μέχρι τις 16.00 (σε αυτό δεν χωράει αλλαγή). Δοκίμαστε να κατέβεις στην παραλία τις πρωινές ώρες ή τις απογευματινές. Αν είσαι τύπος που την βγάζει ολημερίς στην άμμο, τότε κάθησε σε σκιά έχοντας απλώσει υψηλού δείκτη αντηλιακό παντού.

2. Ό, τι ώρα κι αν πας στην παραλία άπλωσε μια ώρα πριν το αντηλιακό με υψηλό δείκτη στο σώμα και το πρόσωπό σου. Επανέλαβε όταν φτάσεις στην παραλία και ανανέωνε κάθε μια ώρα τουλάχιστον.

3. Μην ξεχνάς ποτέ το πρόσωπο, την περιοχή γύρω από τα μάτια και ατα χείλη. Υπάρχουν ειδικά προιόντα για τις ευαίσθητες αυτές περιοχές.

4. Όταν το δέρμα σου εξοικειωθεί λίγο με τον ήλιο (συνήθως μετά τις πρώτες 3-4 μέρες, αν και είναι σχετικό) μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο αντηλιακό με χαμηλότερο δείκτη. Προτείνω ένα 30άρι αν και εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε δέρματος.

5. Όταν δεις ότι έχεις ήδη αποκτήσει ένα χρωματάκι μπορείς να περάσεις σε κάτι πιο ριψοκίνδυνο όπως έναν χαμηλότερο δείκτη. το καλύτερο είναι να φοράς μια φορά την ημέρα έναν υψηλό δείκτη και κατά την διάρκεια της ηλιοθεραπείας να περνάς από πάνω χαμηλότερους δείκτες.

6. Όσο κι αν θέλεις να μαυρίσεις μην χρησιμοποιείς ποτέ στο πρόσωπο, δείκτες χαμηλότερους του SPF 30. Η περιοχή είναι ευαίσθητη και ο ήλιος απλώς την φθείρει προκαλώντας πρόωρο γήρας.

7. Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται «περσινά ξινά σταφύλια»τότε ανήκεις, αδιαμφισβήτητα, στην κατηγορία εκείνων που τους αρέσουν τα πολύ εξτρίμ σπορ.. σε εκείνους που βάζουν λάδι μασάζ δίχως δείκτη από την πρώτη μέρα.. Οπότε τα λόγια είναι περιττά.

Ευχόμαστε καλή τύχη και υγεία πάνω απ’ όλα. Και πλιζ μην καταφέρει καμιά σας να γίνει έτσι..

Δεν θέλεις να γίνεις κι έτσι
Δεν το θέλεις αυτό, ε;