Προέκυψε τις μέρες της καραντίνας αλλά ήρθε για να μείνει. Κι αν συγκαταλέγεστε κι εσείς σε όσους έχουν παιδιά που τρώνε μόνο μακαρόνια, κρέας και σοκολάτα θα το εκτιμήσετε δεόντως. Αν μη τι άλλο θα τους δίνετε πατζάρια και θα τα τρώνε με επιφωνήματα απόλαυσης.
Υλικά
250 γρ. πατζάρια βρασμένα (πάρτε αυτά τα έτοιμα από το σουπερμάρκετ)
1/2 κγ βανίλια
300 γρ μαύρη ζάχαρη (πάρτε την υγρή καστανή)
250 ml λάδι
3 αυγά
225 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 1/2 κγ σόδα
1/4 κγ αλάτι
6 κσ κακάο (μπαμπάτσικες κουταλιές)
Μερικά σμέουρα
#Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 και βουτυρώνετε ή λαδώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα
#Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα πατζάρια που έχετε προηγουμένως κάνει πουρέ στο μπλέντερ, τα αυγά, την βανίλια, το λάδι και την ζάχαρη. Ανακατέψτε με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσουν ομοιογένεια.
#Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και το κακάο. Προσθέστε τα στερεά στο μπολ με τα υγρά στοιχεία και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα. Μετά τοποθετήστε το μείγμα στην φόρμα.
#Ψήστε για 25 με 30 λεπτά (μπορεί να χρειαστεί και λίγο περισσότερο)
#Αφήστε να κρυώσει και ρίξτε ένα γλάσο της προτίμησής σας (στα δικά μου αρέσει κουβερτούρα με 100% κακάο) και διακοσμήστε με σμέουρα.
Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του κέικ είναι να μην καταλάβουν ποτέ τα τέκνα σας ότι έχει μέσα πατζάρι. Πείτε κάτι άλλο. Εγώ λέω ότι η περίεργη γεύση που αφήνει οφείλεται στο λάδι.
Γιάμι από εμένα σε εσάς