Συνταγές μια μικρής ευτυχίας, θα έλεγα καλύτερα. Ή ακόμα καλύτερα: Μικρές συνταγές που ευωδιάζουν ευτυχία.

Κοινώς θα μιλήσουμε για αρωματοθεραπεία, αγαπημένη μου ενασχόληση, ιδιαίτερα σε καιρούς που για τον ένα ή τον άλλο λόγο χρειάζεται να βρίσκομαι αρκετά στο σπίτι.

Το σπίτι λοιπόν. Πως κάνεις το σπίτι να το αισθάνεσαι σαν σπίτι; Πως κάνεις το κάθε μέρος που βρίσκεσαι να έχει την αίσθηση από το σπίτι; Πως κουβαλάς τελικά το σπίτι μαζί σου; Γίνεται; Δεν γίνεται. Γίνεται.

Μια μικρή συσκευή αρωματοθεραπείας και μερικά μπουκαλάκια από τα αγαπημένα σου αιθέρια έλαια μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις άνετα, και οικεία και να προσδώσουν θαλπωρή μέσα σε δευτερόλεπτα.

Και από όταν η αγαπημένη μου Apivita δημιούργησε ολόκληρη σειρά αιθέριων ελαίων (κλείνει δεκαετίες) έχουμε βρει τον τρόπο να βρίσκουμε αγνά έλαια εύκολα και άμεσα. Δεν ήταν και τόσο εύκολο παλιά. Αν θυμάμαι καλά, εδώ στην Ελλάδα, υπήρχε μόνο ένας παραγωγός που έφτιαχνε αγνά φυσικά αιθέρια έλαια.

Εγώ λοιπόν, εδώ και χρόνια, αντιμετωπίζω το essential oil difuser μου και τα έλαια που κάθε τόσο ανανεώνω σαν ένα άλλου τύπου rescue kit. Και φυσικά έχω αγαπημένα. Το γιασεμί, το ylang ylang, το πορτοκάλι, την μέντα, το λεμόνι, τον ευκάλυπτο, την λεβάντα, τον κέδρο….

Σήμερα θα σας δώσω μερικές συνταγές για να ανακατέψετε σωστά το γιασεμί ώστε να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε.

Για μια μέρα γλυκιά σαν μέλι: 2 σταγόνες λεβάντα, 2 σταγόνες γιασεμί, 1 σταγόνα λεμόνι.

Λίγη ευτυχία δεν βλάπτει: 4 σταγόνες γκρέιπφρουτ, 4 σταγόνες γιασεμί, 3 σταγόνες δενδρολίβανο.

Νύχτες μαγικές: 5 σταγόνες γιασεμί, 5 σταγόνες τριαντάφυλλο, 3 σταγόνες λεβάντα, 3 σταγόνες σανδαλόξυλο.

Αγκαλιές και αγάπες: 3 σταγόνες γιασεμί, 3 σταγόνες σανδαλόξυλο, 1 γεράνι, 1 πορτοκάλι, 1 ylang ylang.

Η αγάπη η ίδια: 5 σταγόνες γιασεμί, 3 σταγόνες λεμόνι, 3 σταγόνες σανδαλόξυλο, 3 σταγόνες πορτοκάλι.

Αγοράστε μια συσκευή αρωματοθεραπείας, (η κεραμική της Apivita κοστίζει περίπου 12 ευρώ) καθώς και μερικά αιθέρια έλαια (τα έλαια της Apivita κοστίζουν περίπου από 7-13 ευρώ το ένα) και πειραματιστείτε ελεύθερα.