Μετά από 4 ολόκληρα χρόνια συνεργασίας, ο Christophe Lemaire αποχωρεί από τον οίκο Hermes και μας βουλιάζει σε βαθύτατη θλίψη (καλά, λέμε τώρα). Όχι γιατί αγοράζαμε τις συλλογές του αλλά γιατί τα ρούχα που δημιουργούσε ήταν τόσο υπέροχα που μας γέμιζε χαρά ακόμα και να τα θαυμάζουμε εκ του μακρόθεν.

CHRISTOPHE_LEMAIRE

Ο Lemaire μπήκε στον οίκο Hermes το 2010 παίρνοντας τη θέση του Jean Paul Gaultier. Υπερπολυτελή και πολύ σέξι ρούχα από έναν σχεδιαστή που δίνει ιδιαίτερη σημασία στην λεπτομέρεια τονίζοντας το αυθεντικό στοιχείο. Ακριβώς αυτό το τελευταίο έδενε τέλεια με την μανία του οίκου Hermes να ταξιδεύει και να επηρεάζεται από τους εκάστοτε πολιτισμούς. Οι στέπες της Μονγκολίας, οι ζούγκλες της Βραζιλίας, οι ελέφαντες της Ινδίας… Από αυτούς τους τελευταίους έχω και εγώ κάποιους. Φανταστείτε πόσο δεν μπορούσα να αντισταθώ.

Την τελευταία κολεξιόν του Christophe Lemaire για τον Hermes θα την δούμε τον Οκτώβριο στο Παρίσι ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι, τώρα,  κύριος στόχος του είναι να αφιερωθεί στην ολόδική του ετικέτα.

Σε ό,τι αφορά τον οίκο.. περιμένουμε. Σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του διαδόχου.