Κι από Αύγουστο… kimono!

Το κομμάτι του μήνα – καλέ ποιού μήνα, το κομμάτι της χρονιάς – είναι το επιλεγόμενο kimono.

Κι αν φαντάζεστε τώρα τυλιγμένη γιαπωνέζα, αφήστε με να σας προλάβω: δείτε εδώ, αυτή την εικόνα από τις παρουσίες στο πολυσυζητημένο (έλεος πια φέτος με αυτό το φεστιβάλ) Coachella στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Α-ψο-γο και αν πήγαινα κι εγώ σε φεστιβάλ έτσι θα ήθελα να είμαι αλλά Α) το σκορ στο ματς σορτσάκι -η αυτοπεποίθησή μου είναι ένα-μηδέν β) η Μαλακάσα δεν είναι στην Αθήνα, ΟΚ?

lennicoachella
coachella festival-Lenni the label kimono

Πίσω στο κομμάτι του μήνα και ιδού, αυτό το αντιπροσωπευτικό κομμάτι από το Celestino για να πάρετε μια ιδέα για το τι θα εννοούμε λέγοντας kimono από εδώ και εμπρός. Στην ουσία μιλάμε για ζακέτα, μακριά ζακέτα, μακρύ γιλέκο που δεν έχει κουμπιά και που έχει πολύ φαρδιά ή καθόλου μανίκια. Α, στο νέου τύπου κιμόνο, παίζουν και κρόσια, πολλά κρόσια! To συγκεκριμένο που βλέπετε το βρίσκω τώρα στις εκπτώσεις στα 14,99 €.

celestino14.90
Celestino

Τα υφάσματα που θα βρείτε παίζουν από το γιαπωνέζικο εμπριμέ σατέν μέχρι το «άγριο» λινό, κι από την διάφανη δαντέλα μέχρι το βελούδο, ανάλογα με το αν θα ντυθείτε τύπου gypsy, cowboy ή hippie boho… Δείτε ας πούμε αυτά τα ενδεικτικά κομμάτια από την υπεραγαπημένη μου boho φίρμα Free People – κάτι που θα ταίριαζε σε θηλυκό Κλίντ Ιστγουντ στην πρώτη εικόνα (242,42 €) και κάτι που θα ταίριαζε στην Τζάνις Τζόπλιν στην εικόνα δύο…

Free People
Free People
Free People
Free People

Βρίσκω πολύ βολικά τα κοντά κιμόνο σαν αυτό από το Asos (31.78 €), αντί πανωφοριού πάνω από τζιν ας πούμε…

asos31.78
Asos

αλλά προσωπικά προτιμώ τα μεσαίου μήκους σαν αυτό το σούπερ kimono από το Lenni the label (lolita, 89$) που τα βάζεις και με φόρεμα αλλά και πάνω από μαγιώ ή σορτς και είσαι και ντυμένη για βράδυ και σούπερ stylish.

lenni-the-label
Lenni the Label

Να, εγώ δεν μπόρεσα να αντισταθώ και πήρα αυτό το διάφανο μάξι κομμάτι από το Fullah Sugah, κάτι λιγότερο από 25 ευρώ, δεν θυμάμαι ακριβώς, ε, δεν είναι και πλύνε βάλε, αλλά ά-παι-χτό, δεν νομίζετε;

fullah
το δικό μου Fullah Sugah kimono

Σημειώστε δε ότι σίγουρα και τον ελληνικό Σεπτέμβρη, το κιμόνο θα παραμείνει κομμάτι κλειδί για την γκαρνταρόμπα σας. Δείτε εδώ πώς δένει αυτό το δαντελένιο κιμόνο της Forever 21 (39,90€) με μποτάκι και τζιν. Χώρια που σύντομα θα εμφανιστούν και τα ωραία βελούδινα κιμόνο στα καταστήματα!

forever39.90
Forever21