Σαν βγεις να ψάξεις νυφικό…

είναι μακρύς ο δρόμος! Οσες έχετε ήδη διαβάσει το part A του μίνι οδηγού μας το έχετε καταλάβει, φαντάζομαι! Τα πάντα ξεκινούν από το νυφικό – εκτός από τον γαμπρό, βέβαια, μην παρεξηγούμαστε! Πολύ συχνά, το νυφικό το ίδιο θα σας οδηγήσει και στο theme του γάμου, δηλαδή θα βρείτε ένα τέλειο νυφικό δεκαετίας 40 π.χ. που θα σας ακυρώσει το rustic vintage που σκεφτόσασταν και ούτω καθεξής. Ok, αδημονείτε, το ξέρω: συνεχίζουμε με τις συμβουλές μας περί νυφικού και πώς να ανακαλύψετε το δικό σας.

Rustic1
Το vintage rustic theme είναι τάση

 

  Θα ράψεις; Θα αγοράσεις; Θα νοικιάσεις; Εχει σημασία και για την τιμή φυσικά, αλλά και για τις δυνατότητες να κάνεις αλλαγές. Π.χ. βρίσκεις ένα απίθανο αλλά όχι σε σωστό χρώμα, αν είναι να το φτιάξουν για εσένα θα διαλέξεις και το ύφασμα που είναι στον χρωματικό σου τόνο το ιδανικό.
 1. Παίζει να θέλεις χρωματικές λεπτομέρειες; Οι περισσότερες κοπέλες θέλουν μονοχρωματικό λευκό, αλλά εγώ έχω δει καταπληκτικά νυφικά που ας πούμε είχαν μπλε πέτρες στο μπούστο ή λουλουδάκια υφασμάτινα πάνω στην φούστα… Το υπερ-νυφικό το μαύρο δια χειρός της μαίτρ Vera Wang, φαντάζομαι μπορούν να σας το ράψουν και σε λευκό, αν επιμένετε! Επί τη ευκαιρία, θα παίξει τρελά το φτερό το φθινόπωρο/χειμώνα που έρχεται!
  verawang3
  Vera Wang collection 20016
  bohodress2
  boho γάμος στο ύπαιθρο με τα απαραίτητα φέτος άνθη στα μαλλιά!

   

 2. Για να μην χάνεις ούτε εσύ το χρόνο σου ούτε οι πωλήτριες, δίνε τους μια ιδέα του τι ΔΕΝ διατίθεσαι να φορέσεις – π.χ. στιλ γοργόνα ή διαφανή μπούστα. Αντίθετα, για αυτά που δεν είσαι σίγουρη, δέξου τις συμβουλές τους. Μπορεί να πιστεύεις ότι το στιλ πριγκήπισσα δεν σου πάει καθόλου, αλλά μόλις το φορέσεις να αλλάξεις γνώμη εντελώς!
 3. Μια καλή συμβουλή γούστου είναι το less is more. Δεν θέλεις να φορτωθείς σαν την Άρτα και τα Γιάννενα. Αν το νυφικό σου έχει και δαντέλα και στρας και διαφάνειες και κορδέλες και τούλι, και σου κοτσάρουν κι ένα πέπλο τέσσερα μέτρα σίγουρα κάτι δεν πάει καλά! «Το περίσσιο χαλάει το ίσιο», που έλεγε και η μακαρίτισσα η θεία μου…
  pronovias
  Pronovias 2016 – απλό και τέλειο
 4. Πόσοι σύμβουλοι πια;  Μέσα στη χαρά, με τη μαμά, την κουμπάρα και καμιά δεκαριά φίλες θα ακούσεις ένα σωρό γνώμες. Αυτό καταλήγει συχνά να σε μπερδέψει. Εκεί είναι που πρέπει να ακούσεις το ένστικτό σου.
 5. Το μπάτζετ. Μην βγεις στην αγορά χωρίς να ξέρεις τι έχεις και τι διατίθεσαι να ξοδέψεις για νυφικό. Σήμερα οι τιμές είναι πολύ καλύτερες λόγω κρίσης και μπορείς να αγοράσεις υπέροχα νυφικά με 1200 – 1600 ευρώ. Αυτός είναι ένας μέσος όρος γιατί σίγουρα υπάρχουν και ακόμα πιο οικονομικές λύσεις σε αγορά. Το να νοικιάσεις νυφικό είναι λίγο – αλλά όχι πολύ οικονομικότερο. Οι τιμές για να ράψεις κάτι πάνω σου πλέον ξεκινούν από 2.500 ευρώ αλλά βέβαια εξαρτώνται από τον σχεδιαστή που θα εμπιστευτείς, αλλά και τα υφάσματα που θα επιλέξεις. Τα φτερά από… παγώνι, ας πούμε, κάνουν κάτι παραπάνω!
 6. Πάντα έχεις περιθώριο για διαπραγμάτευση, ειδικά στις μέρες μας. Χρησιμοποίησέ το! Ζήτησε καλύτερη τιμή, ή π.χ. το ρούχο για το παρανυφάκι και το πέπλο μέσα στην τιμή. Μια κλασική τακτική στα καταστήματα, απ’ ό,τι διαπίστωσα πρόσφατα, είναι να σου ζητούν να κλείσεις επί τόπου γιατί, υποτίθεται, είναι το μόνο κομμάτι, ή γιατί σήμερα μόνο το δίνουν 1400 ευρώ ή γιατί αν έρθει άλλη νύφη θα σου το πάρει κλπ. Μην μασάς! Την δουλειά τους οι πωλήτριες (να ψωνίσεις εκεί και όχι από τον ανταγωνισμό) την δουλειά σου εσύ. Αν δεν σκοπεύεις να παντρευτείς σε είκοσι μέρες, πάρε το χρόνο σου!

 

suzy
fairy tale μουσελίνα που στραφταλίζει…

 

 1. Εχε υπόψη σου ότι το νυφικό θέλει τουλάχιστον 3 πρόβες! Πρέπει να είσαι οργανωμένη για αυτές για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή!
 2. Φέτος τα headpieces είναι η τελευταία λέξη της μόδας. Μιλάμε για στεφάνια από αληθινά λουλούδια ή για κορδέλες ή για κοσμήματα, για φτερά, εννοείται, ή και για τιάρες, για τις… πριγκήπισσες που προαναφέραμε (για να μην θεωρηθώ είρων, εγώ γουστάρω τρελά πριγκήπισσες, εντάξει;) Αυτά – και, από εμάς, η ώρα η καλή! You go, girls!vintage-wedding-decor-feather-