«Έρχονται πολλά ζευγάρια σε μένα. Δεν είμαι σίγουρος αν θέλουν περισσότερο να μάθουν την πολεμική τέχνη του brazilian jiu jitsu, να γυμναστούν μαζί ή αν ψάχνουν μια καλή ευκαιρία να παλέψουν “νόμιμα” και  με σοβαρούς κανόνες», μου λέει ο Sammy Krvavac για τους ανθρώπους που γυμνάζει στην Αθήνα και μου ανοίγει νέους ορίζοντες για τις σχέσεις μας.

Meet Sammy, the brazilian jiu jitsu teacher
Meet Sammy, the brazilian jiu jitsu teacher

Θέλω να πω.. πόσες φορές δεν έχεις νιώσει την ανάγκη να ρίξεις ένα χαστούκι, μια σφαλιάρα, μια ξανάστροφη στον σύντροφό σου αλλά δεν το κάνεις; Δεν το κάνεις γιατί δεν αρμόζει στην παιδεία σου. Ούτε στη νοοτροπία σου. Δεν το κάνεις γιατί δεν μπορείς. Γιατί δεν θα νιώσεις καλά μετά. Δεν το κάνεις δεν θέλεις τελικά.

Αν όμως επισκεφθείτε μαζί τον Sammy θα μάθετε ότι μπορείτε για μια δυο ώρες την βδομάδα να ξεδίνετε ο ένας πάνω στον άλλο (υπό τον έλεγχο του δάσκαλου, φυσικά) μαθαίνοντας μάλιστα μια πολύ σπουδαία πολεμική τέχνη που μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά τόσο στην αυτοάμυνα όσο και στην εκγύμναση νου και σώματος.

Ο Sammy Krvavac (το επώνυμό του σημαίνει αιματηρός στα γιουγκοσλάβικα -δεν είναι καθόλου αιματηρός) είναι ένας Γερμανός από Γιουγκοσλάβο πατέρα και μάνα Σλοβακογερμανίδα. Γεννήθηκε στην Γερμανία όπου και έζησε μέχρι τα 7 του. Έκτοτε βρίσκεται στην Στούπα της Δυτικής Μάνης μαζί με τον Έλληνα πατριό του και τα αδέρφια του.

Ασχολείται με το brazilian jiu jitsu τα τελευταία 8 χρόνια. Αφού ταξίδεψε στην Βραζιλία για να τελειοποιήσει την τεχνική του επέστρεψε στην αθήνα και άρχισε να εργάζεται διδάσκοντας την πολεμική τέχνη αλλά και συμμετέχοντας στους σχετικούς αγώνες που γίνονται σε κλουβιά και ονομάζονται MMA (Mixed Martial Arts δηλαδή)
Πρόκειται για ένα είδος πάλης με πολλές κινήσεις jiu jitsu της οποίας οι προπονήσεις διαρκούν 1, 1/5 ώρα η κάθε μια και καταφέρνουν πραγματικά να κάνουν το κορμί όσο κομμάτια θέλετε.

Ο Sammy έχει πολλές γυναίκες και άλλους τόσους άνδρες. «Οι γυναίκες θέλουν πιο πολύ να το μάθουν διότι είναι μια φοβερή τεχνική αυτοάμυνας αλλά εκ παραλλήλου γυμνάζει φοβερά το κορμί. Αυτή η πολεμική τέχνη σε μαθαίνει να παλεύεις με την ίδια φυσικότητα που περπατάς. Οι άνδρες έρχονται κυρίως για να συμμετάσχουν στα MMA»

Καλά γίνονται τέτοιοι αγώνες στην Ελλάδα;

«Κάθε χρόνο γίνονται. Και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη», μου λέει ο Sammy.

Και τι υπόσχεται αυτή η πολεμική τέχνη εκτός από το να παλεύεις με φυσικό τρόπο; Θα χάσεις βάρος, αν θέλεις. «Χάνεις βάρος και γυμνάζεσαι ειδικά στην πάλη γιατί δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα και πόσο έντονα γυμνάζεσαι», διευκρινίζει ο Sammy. Θα γυμνάσεις κάθε άκρη του κορμιού σου. Δεν θα βαρεθείς ποτέ διότι οι ασκήσεις έχουν πολύ πλάκα. Μαθαίνεις να πέφτεις με στιλ και ασφάλεια. Δουλεύεις πολύ και βελτιώνεις τα αντανακλαστικά σου. Μαθαίνεις να μην πανικοβάλλεσαι…

Μπορείς να το κάνεις στο σπίτι σε πριβέ μαθήματα αλλά και σε σχολή. Ο Sammy διδάσκει στην σχολή Stam de Showman στον Άγιο Αντώνιο στην Αθήνα ενώ αν χρειάζεστε περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες, αναζητήστε τον στο τηλ. 6982526872