SuperMarkos520_2013_3_14_13_20_8_b

Μεγάλη φασαρία έγινε με την πλάκα που έκανε ο Σεφερλής στους ηλικιωμένους, ταράχτηκα κι εγώ  και σκέφτηκα να μπω στον κόπο να αναζητήσω την πλάκα στο youtube.

Ακούστε και δείτε εδώ

Ας ξεκινήσω. Εμένα μου αρέσουν σε γενικές γραμμές οι πλάκες γυμνασίου.

Δηλαδή έχω καταφέρει να γελάσω με φάσεις των Ράδιο Αρβύλα, με την ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια αλλά και με κάτι Πατρινούς που επέμεναν να τηλεφωνούν σε ένα γεράκο με Ντάτσουν για να του πουν ότι του έχει κάνει μήνυση, ο γείτονας του για καταπάτηση χωριαφιού και ότι θα τον συλλάβουν οσονούπω…

Δηλαδή ακόμα γελάω όταν θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνει τέτοιου είδους εξτρίμ πλάκες με την ξαδέρφη μου σε θείες, θείους, γνωστούς αλλά και αγνώστους. Το σταματήσαμε περίπου στα 18 μας αλλά κάπου κάπου (με την βοήθεια ναρκωτικών πάσης φύσεως -μην φανταστείτε τίποτα σκληρό.. λιωμένη σοκολάτα και τριπλό εσπρέσσο-) ξαναπέφτουμε στις ίδιες συνήθειες για λίγο.

Ομολογώ ότι δεν έχω πάει ποτέ στο Δελφινάριο γιατί δεν μου ήρθε ποτέ η διάθεση. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Θα έλεγα ότι βρίσκω τις παραστάσεις Σεφερλή (απ’ ότι έχω δει σε τηλεοπτικά τρέιλερ) τουλάχιστον τραγικές. Όχι γιατί είναι κακός ηθοποιός. Όχι γιατί είναι κακός άνθρωπος. Όχι γιατί είναι λαικός, λαικιστής ή κάτι  άλλο τέτοιου τύπου… Απλά δεν τον βρίσκω αστείο. Δεν γελάω. Δεν γελάω με τίποτα με αυτά που λέει.

Όπως δεν γελάω και με τις πορδές και τα σεξιστικά που λέει κάθε τόσο ο Λαζόπουλος.

Όπως δεν γελάω και με τις ελληνικές ταινίες -τύπου Βέγγος Κωνσταντάρας κ.λ.π. Έχω καταφέρει να μειδιάζω αλλά όχι, δεν γελάω.

Όχι, δεν τα βάζω όλα στο ίδιο καλάθι. Οφείλω, όμως, να αναφέρω κάποια από όσα κάνουν πολύ κόσμο να γελάει αλλά εμένα, όχι.  Και δεν θέλω να είμαι απόλυτη. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνω όταν φτάσω τα 60 ή τα 70. Σε 10 χρόνια δηλαδή. Αν τα φτάσω.

Για να είμαι όμως ακριβοδίκαιη. Έχω γελάσει μια φορά με τον Σεφερλή. Κάποτε που έκανε τον ταξιτζή σε κάτι τηλεοπτικό που έτυχε να παρακολουθήσω αποσπασματικά πολύ μετά από όταν έπαιζε στην ελληνική τηλεόραση. Αυτάααα.

Για την πλάκα που έκανε στους ηλικιωμένους τώρα. Αν την παρακολουθήσετε προσεκτικά θα δείτε ότι, ενώ ο παρουσιαστής, προφανώς, θα ήθελε/ήλπιζε να πέσει σε κάποια κυρία ή σε ζευγάρι γύρω στα  70 (βάλε κάτι βγάλε κάτι)  που, ας μην τα έχουν τετρακόσια βρε αδερφέ, να τα έχουν όμως έστω 200 και να είναι σχετικά υγιείς.. έπεσε πάνω σε, σωστής ηλικίας, ζεύγος μεν,  άρρωστο, κάπως απομονωμένο και ήδη από την αρχή της πλάκας ιδιαιτέρως σαστισμένο δε!

Σε αυτό το σημείο να σας πω ότι το τόσο λάθος ζευγάρι που απήντησε δεν ήταν θέμα ατυχίας στο τυχαίο τηλεφώνημα αλλά ανικανότητα της συντακτικής ομάδας της εκπομπής του. Ποτέ δεν κάνεις φάρσα αν δεν έχεις, έστω και λίγο, εξετάσει πού παίρνεις. Το θα πάρουμε τηλέφωνο στην τύχη πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένο. Κι εντάξει… Ο Σεφερλής δεν είναι δημοσιογράφος για να το ξέρει αυτό. Αλλά κάθε δημοσιογράφος που έχει δουλέψει στην τηλεόραση ή οπουδήποτε το ξέρει αυτό.

Kαι συνεχίζω: Ο ίδιος ο Σεφερλής, αν παρατηρήσετε, καθ’ όλη τη διάρκεια του τηλεφωνήματος λέει απίστευτες βλακείες σε μια απέλπιδα προσπάθεια  να καταλάβει η ηλικιωμένη κυρία ότι πρόκειται για τηλεφώνημα/φάρσα.. Όσο ο παρουσιαστής παρατηρεί ότι η κυρία δεν αντιλαμβάνεται με τίποτα την πλάκα τόσο αρχίζει ο ίδιος να αντιλαμβάνεται -κάπου στο σημείο που την ρωτά αν βλέπει τηλεόραση εκείνη την ώρα, έρχεται η κορύφωση- ότι συμμετέχει σε ένα πολύ λάθος τηλεφώνημα. Το πραγματικό πρόβλημα ξεκινά, κατά την γνώμη μου,  σε αυτό το σημείο… που πια  ο κάθε πλακατζής πια ξέρει ότι πρέπει να κλείσει.. Ο Σεφερλής  δεν κλείνει… και λέει τα ίδια και στον άρρωστο σύζυγο… Και κάπου εδώ,  εμείς αρχίζουμε αμυδρά να φοβόμαστε ότι ο άρρωστος σύζυγος μπορεί κάλλιστα να πάθει κανά εγκεφαλικό.

Μετά σκέφτομαι ότι  η εκπομπή του είναι λάιβ, δεν είναι;

Που σημαίνει πως θέλει πολύ καλά αντανακλαστικά από τον παρουσιαστή. Εντάξει, δεν είναι έμπειρος παρουσιαστής ο Σεφερλής αλλά μάλλον είναι έμπειρος πλακατζής.

Που σημαίνει, έστω,  ότι θέλει πολύ καλά αντανακλαστικά από αυτόν που ψιθυρίζει μέσα στο αυτί του Σεφερλή, μέσω του μικρομικροφωνακίου, τι πρέπει να κάνει. Που σημαίνει ότι κάποιος από την παραγωγή  δεν ψιθύρισε την σωστή ώρα, την σωστή κουβέντα στον Σεφερλή. Που θα ήταν: Πες ότι είσαι ο Σεφερλής, πες ότι είναι το Mega channel, πες ότι είναι τηλεόραση, πες ότι κάνεις πλάκα, δώσε τους δώρο μια φόρμα για κέικ και κλείσε.

Γενικό συμπέρασμα: Κι αυτή η τηλεοπτική εκπομπή, προφανώς, δεν έχει δημοσιογράφους. Δεν πρέπει να χει ούτε διευθυντή σύνταξης ή υπεύθυνο για ό, τι γίνεται εκεί μέσα. Η τηλεόραση, όπως και όλα τα άλλα, στην Ελλάδα είναι για τα μπάζα διότι, όπως και παντού αλλού στην Ελλάδα,  δεν μπαίνεις στην τηλεόραση γιατί το αξίζεις, γιατί έχεις πτυχία, γιατί σπούδαζες 1200 χρόνια, γιατί ξέρεις ορθογραφία, γιατί μπορείς να χειριστείς τον λόγο, γιατί έχεις εμπειρία, γιατί έχεις ιδέες, γιατί έχεις αντανακλαστικά, γιατί έχεις ένα γαμάτο (αν όχι γαμάτο, σχετικό τουλάχιστον με την δουλειά που πας να πιάσεις) βιογραφικό… Μπαίνεις απλά γιατί έχεις κονέ ή γιατί έχεις κ@@λα να κάνεις τηλεόραση κι ας μην πληρώνεσαι αφού κι εκείνοι προτιμούν αν γίνεται να μην σε πληρώνουν.

Και καταλήγω λοιπόν. Αδίκως ταράχτηκα και μπήκα στον κόπο να δω το  βίντεο του Σεφερλή και να γράψω όλα αυτά. Πάλι στην υποκρισία και όχι του δεν πόιντ είστε όλοι. Και οι υπέρ και οι κατά.