Πάλι τα κατάφερε πρωί πρωί η Dove να με κάνει να συγκινηθώ.

Με την νέα της καμπάνια θέλει να δείξει για άλλη μια φορά πως βλέπουν οι γυναίκες τον εαυτό τους. Ή καλύτερα.. πως έχει καταφέρει η κοινωνία να βλέπουν οι γυναίκες τον εαυτό τους.

Κι αν εγώ (τουλάχιστον παρατηρώντας το βίντεο απ’ την απέξω) θα έμπαινα με βεβαιότητα από την πόρτα που λέει «Όμορφη».. Όχι τόσο γιατί το έχω σκεφτεί κι έχω πάρει την απόφαση ότι είμαι ΟΜΟΡΦΗ αλλά γιατί είμαι πάντα έτοιμη να πω εγώ στους άλλους και στον εαυτό μου τι είμαι κι όχι να μου πουν εκείνοι… είμαι πάντα έτοιμη να κάνω εγώ την επιλογή για τον εαυτό μου κι όχι οι άλλοι… με θλίψη παρατηρώ ξανά ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν θα έκαναν το ίδιο.

Ρώτησα λοιπόν και την 10χρονη κόρη μου σε ποιά πόρτα θα έμπαινε… Επέλεξε χωρίς δισταγμό την πόρτα με την Συνηθισμένη, Μέση, Κοινή. Ρώτησα γιατί. Θεωρείς τον εαυτό σου συνηθισμένο; Δεν θεωρώ τον εαυτό μου όμορφο, μου απάντησε.

Και αυτό είναι το πρόβλημα. Που μου θυμίζει πως… Πρέπει να δουλέψουμε πολύ εμείς οι γυναίκες. Για να ξεπεράσουμε αυτά τα κλισέ που όχι μόνο μας έχουν επιβληθεί… εκείνα που έχουν γίνει μέρος της ύπαρξής μας.. εκείνα που μοιάζουν να είναι δικές μας επιλογές κι όχι των άλλων. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ και όσες έχουμε στα χέρια μας μικρούς, νέους ανθρώπους. Για εμάς και για αυτούς.