Μωρέ πόσες φορές δεν με έχει πάρει η μέρα να κοιτάω και να ξανακοιτάω τα οργανικά προιόντα μεγάλων αλυσίδων ρούχων. Ειδικά τα παιδικά μου ασκούσαν πάντα ιδιαίτερη έλξη.. Ξέρεις τώρα… Όταν κάνεις παιδιά έχεις την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να ξεκινήσεις τα πάντα όλα από την αρχή και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Διάβασμα κάθε ετικέτας. Πόσα λιπαρά; Τι συντηρητικό είναι το Ν147; Τι έχει μέσα το σαμπουάν; Γιατί ξύστηκε όταν φόρεσε αυτό το μπλουζάκι; Στη συνέχεια μπορεί να έρχεσαι κάπως στα σύγκαλά σου αλλά ποτέ δεν ξεπερνάς την λύσσα για συνεχή αναζήτηση. Μεγάλο κεφάλαιο σε αυτήν την αναζήτηση θα αποτελούν πάντα τα ρούχα.  Γιατί τα βάζουν πάνω τους, ένα πράγμα. Γιατί κοιμούνται με αυτά. Γιατί την περισσότερη ώρα της ημέρας (και της νύχτας) είναι ένα με αυτά. Στο εξής, σπάνια θα αγγίζεις πολύ μαλακά μπλουζάκια και φόρμες από οργανικό βαμβάκι σε κρεμάστρες μεγάλων βορειοευρωπαικών αλυσίδων κι ακόμα σπανιότερα θα ανακαλύπτεις στο ιντερνετ ολόκληρες σειρές natural organic cotton ρούχων που, ναι μεν, θα σε αγγίζουν αλλά δεν θα μπορείς εσύ ποτέ να αγγίξεις.

Μπορεί βέβαια να σου τύχει ότι έτυχε σε μένα. Να βρεις αξάφνου ολοκληρωμένη συλλογή από το καλύτερο, το πιο μαλακό και natural πιστοποιημένο βαμβάκι στον κόσμο. Να βρεις ένα brand που τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης της WWF, αφού είναι συνεργάτες. Ένα brand που δημιουργεί μόδα με συνείδηση για παιδιά. Μια εταιρία που δημιουργήθηκε εν μέσω κρίσης και ανοίγεται με καλπάζοντες ρυθμούς. Μια εταιρία, τέλος, που είναι αμιγώς ελληνική!

Εν ολίγοις στα Keen Organic με σύστησε μια φίλη. Κι αφού τα πήρα και τα πέρασε test drive ο δύσκολος 8χρονος πελάτης που έχω στο σπίτι, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας τα συστήσω ανεπιφύλακτα αλλά και να σας τα παρουσιάσω μέσω μιας συνέντευξης που είχε την καλοσύνη να μου δώσει η Δήμητρα Νάνου, creative director της εταιρίας. Η Δήμητρα μαζί με την Ιωάννα Σπυροπούλου, development director και την Ειρήνη Ελ Σούκαρη, sales manager είναι η καρδιά της KEEN ORGANIC!

·Από ποιά ανάγκη αντλήθηκε η έμπνευση της δημιουργίας ελληνικών οργανικών παιδικών ρούχων;
«Η Ελληνική σκηνή μόδας δεν έχει να επιδείξει κανένα brand που να ακολουθεί αυστηρά την σημαντική παγκόσμια τάση μόδας του «Sustainable fashion». Η φιλοσοφία που επικεντρώνεται στον ανθρώπινο παράγοντα και στην περιβαλλοντολογική και κοινωνική ευθύνη της μόδας είναι για εμάς σημαντικότερη από οποιοδήποτε άλλο trend. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι στην αγορά των παιδικών ρούχων, ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον είναι ανάγκη».
·Βρίσκουν την ανταπόκριση που τους αναλογεί (πως τα υποδέχθηκε το αγοραστικό κοινό) και ποια θεωρείτε ότι ήταν η μεγαλύτερη τους επιτυχία έως τώρα;
«Υπάρχει ένα μικρό κομμάτι του Ελληνικού αγοραστικού κοινού που είναι ευαισθητοποιημένο και εξοικειωμένο με την αγορά βιολογικών προϊόντων, κυρίως τροφίμων. Στην αγορά του βιολογικού ρούχου είμαστε πρωτοπόροι και ως πρωτοπόροι έχουμε να δώσουμε αρκετές μάχες με την άγνοια. Η μεγαλύτερή μας επιτυχία είναι η αποκλειστική συνεργασία που έχουμε εδώ και τρεις σεζόν με την WWF Ελλάς, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος». 
·Τι κάνει ξεχωρίζει τα KEEN από ανάλογα προϊόντα μεγάλων αλυσίδων;
«Οι μεγάλες αλυσίδες δεν είναι ανταγωνιστές μας. Το δικό μας αγοραστικό κοινό είναι πολύ καλά ενημερωμένο για τις τραγικές συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις φθηνές χώρες κατασκευής ρούχων καθώς και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μαζικής παραγωγής. Το ιδιαίτερο αυτό κοινό επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με τη βιομηχανία μόδας, γυρίζει την πλάτη στο φθηνό ρούχο και στρέφεται σε εταιρείες που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον».
 
·Αναλύστε μου λίγο τα μηνύματα που περνάτε με κάθε συλλογή..
Tα ρούχα μας μιλάνε! Τα μηνύματά μας είναι κυρίως θετικά και αισιόδοξα, όπως ταιριάζει στην παιδική ψυχή. Με τις λέξεις και τα γραφικά μας τολμάμε να αγγίξουμε θέματα όπως ο φεμινισμός, η ειρήνη και η χαρά της δημιουργίας.

·Ποιοί είναι τόσο οι βραχυπρόθεσμοι όσο και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της KEEN;
«Φιλοδοξία μας είναι να μεγαλώνουμε, σεζόν με σεζόν, τις συλλογές μας. Το μεγάλο μας όνειρο είναι να αποκτήσουμε φίλους σε όλο τον κόσμο».

•Που σας βρίσκουμε;
Σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και στο e-shop μας www.keenorganic.com